Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic< Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
   
  Hacker-DimY.
  Te kontrollojme kodin tone me subversion
 
 Si mund te kontrollojme lehte dhe ne menyre te sigurte kodin e projketeve tona? Nese kemi te bejme me projekte te vogla dhe te thjeshta, atehere gjithcka zgjidhet mjaft lehte, direktori te ndryshme dhe bejme nje kopje, por si mund te bejme ense kemi projkete te medha, dhe nje grup i tere porgramatoresh, qe punojne mbi te njetin projekt?

CVS (Concurrent Versions System) starnart tashme i tjekaluar, ehste zevendesuar nga alternativa tjeter freeware dhe opensource Subversion.

Kush punon ne grup e di fare mire sesa e rendesishme dhe delikate eshte faza e sinkonizimit te kodit duke nisur nga verisone te ndryshme. Persona te ndryshme qe punojne mbi te njetin kod, ndoshta duke mbyllur dy bug te ngrushme, apo duke zhvilluar pjese te reja, dhe na duhet qe tere kodi te sinkronizohet, por duke zgjedhur tere konfilkette, por mbi te gjitha duke ruajtur tere versione ne te cilat ai file eshte ruajtur (duke sherbyer ne te njeten kohe si arkuv backup-i)

Subversion eshte serveri qe na lejon te bejme nje gje tille, me pas per ta perdorur mund te perim komandat nga nje cosole, ose te perdorim nje klient per sitemin tone operativ ku puneojme.

Tortoisesvn eshte ekstension per shellin e windowsit, qe na lejon qe te ****kojme, sh****kjojme, e rifreskojme projektet e filet tona qe jane ne subversion.

Ky artikull ishte vetem nje prezantim shume i shpjete i ketij instrumenti teper efikas dhe i domosdoshem ne menaxhimin e nje projekti, qe tashme eshte nje standart dhe perdoret ne tere ambientet e zhvillimit.

Kush perdor eclipse, do te kete pare se ambienti ofron mundesine e sinkronimit me subversion.
 
   
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=